samsung

Samsung tonerji v kompletu

Uporaba tonerjev Samsung

Za razliko od preprostih brizgalnih tiskalnikov, kjer se uporabljata dve različni kartuši, ena s črnim barvilom in druga z barvami (cian, magenta, rumena), so za laserske tiskalnike Samsung značilni tonerji, kjer barve niso v isti »škatlici«, temveč se dobavljive vsaka posebej.  To pomeni, da imate možnost, da jih kupujete posamično, ali pa v kompletu.

E.LINE Samsung Toner CLP-300 - Cyan

Najbolj hitro se pri tiskalnikih izrabijo črni Samsung tonerji, torej tisti, v katerih je za tisk črn prah. Zakaj? Ker večinoma tiskamo besedilne dokumente, pri katerih je potrebna črna barva. Seveda pa črno besedilo ne pomeni nujno, da se za tisk koristi zgolj črna kartuša. Da bi bila črna resnično »globoko črna«, se tudi za tisk klasičnega besedila običajno uporabljajo barvila iz vseh Samsung tonerjev, tudi barvnih.
Da bi pri izrabi Samsung tonerjev prihranili, lahko ob tisku besedil svoj laserski tiskalnik nastavite tako, da dejansko uporablja zgolj črn toner. Tako boste poskrbeli, da bodo barvni tonerji Samsung zdržali veliko dlje, pogosteje pa boste menjali črnega. V takšnem primeru naročanje kompletov ni najbolj praktično, saj vam bodo barvni tonerji ostajali oziroma se vam bodo kopičili. Naročite torej komplet zgolj takrat, ko vam zmanjka tudi barv, sicer pa naj se posamično naročajo črni tonerji.

Praznjenje tonerjev

Kaj pa v primeru, da se večkrat odločite za kakšen poseben tisk, pri katerem se vam hitreje prazni toner s posamično barvo? Če se med barvnimi tonerji intenzivneje prazni le eden, saj s to barvo tiskate več (kar je pogosto pri tisku plakatov, grafov in drugih grafičnih izdelkov, razen fotografij – tam je poraba bolj sorazmerna,), je najbolje, da tudi barvnih tonerjev ne naročate v kompletu. Kupujte jih posamično oziroma naročite en popoln komplet (črn in barvni tonerji), dodatno komplet zgolj barvnih, ter dodatno še tonerje za Samsung tiste barve, ki je porabite največ.
samsung

Kako smiselno je naročanje kompletov ali posamično?

Cenovno gledano, so kompleti običajno najbolj poceni, zato je z vidika stroškov to  najboljša izbira. Kadar nam naročanje kompletov ne ustreza, ker določene barve (črne ali katere druge) porabimo več, pa je nakup posamičnih tonerjev poleg kompleta najbolj smiselno. Tako zapravimo kar najmanj, hkrati pa si ne delamo zaloge tistih tonerjev, ki so trenutno nepotrebni.

Kje so tonerji Samsung na voljo najbolj ugodno?

Zlasti v primeru, da pogosto potrebujete posamični Samsung toner in ne vedno kompleta, velja redno preverjati, kje so tonerji v raznih akcijah – prodajalcem namreč tu in tam ostajajo tonerji posamezne barve, in da bi se jih kar najhitreje znebili, ponudijo tudi precej znižane cene.

Več info na